Sakiewki warzywne

Sakiewki warzywne
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Nie zawsze mamy ochotę na dania mięsne, polecam danie warzywne jako dodatek do obiadu lub podwieczorek.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 marchewki
  • 1 mała cukinia
  • 15 dag pieczarek
  • Cebula
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • 1 białko z jajka

Przygotowanie

  1. 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, następnie prużymy na rozgrzanym oleju

  2. 2. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 3. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, wkładamy do miseczki.

  4. 4. Cukinie również obieramy i ścieramy, łączymy z marchwią.

  5. 5. Do warzyw dodajemy pieczarki, wszystko razem mieszamy.

  6. 6. Ciasto francuskie rozkładamy.

  7. 7. Kroimy na kwadraty.

  8. 8. Na każdy kawałek nakładamy farsz.

  9. 9. Składamy każdy róg do środka.

  10. 10. Smarujemy roztrzepanym białkiem.

  11. 11. Zapiekamy 25 minut w 180˚C.
    12. Sakiewki gotowe.
    13. Smacznego.

Komentarze do przepisu (4)

Nevermore 24 kwietnia 2018
"Francuz" to u mnie jest zawsze w lodówce, więc nie pozostaje nic innego jak zrobić :)
W końcu nie... Czytaj całość »
"Francuz" to u mnie jest zawsze w lodówce, więc nie pozostaje nic innego jak zrobić :)
W końcu nie samym mięchem człowiek żyje :D
KulinarnaChwila 24 kwietnia 2018
ooooo to nie zjesz moich, samemu się zrobi ;-)
Nevermore 24 kwietnia 2018
Dwie wezmę, bo pora w sam na małą przekąskę :)
Nie chcę Ci zabierać wszystkiego, bo to nie byłoby... Czytaj całość »
Dwie wezmę, bo pora w sam na małą przekąskę :)
Nie chcę Ci zabierać wszystkiego, bo to nie byłoby kulturalne zachowanie xD
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 marchewki
  • 1 mała cukinia
  • 15 dag pieczarek
  • Cebula
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • 1 białko z jajka
Składniki