Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie, polecam ten przepis.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Wykonanie farszu: Pieczarki oczyścić, posiekać i podsmażyć na rumiano razem z posiekaną cebulą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wykonanie naleśników: Wszystkie składniki na naleśniki stopniowo wymieszać. Rozgrzewamy patelnię, dno smarujemy kawałkiem słoniny, wlewamy odpowiednią ilość ciasta i smażymy do momentu, aż ciasto zacznie odstawać na brzegach, po czym obracamy na drugą stronę. Następnie naleśniki przestudzić, nakładać przygotowany farsz, formować sakiewki, zawiązać makaronikami serowymi i posypać startym serem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec w temperaturze 180 stopni do rozpuszczenia się sera.