Sakiewki

Sakiewki
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: ehinac3a
Szybkie, dziecinnie łatwie, idealne do piwka.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozwijamy ciasto francuskie i kroimy na 6 części.

  2. Na środku każdej części układamy: plasterek kindziuka, plasterek sera wędzonego i znowu plasterek kindziuka. Składamy na pół, żeby otrzymać sakiewki i lepimy boki.

  3. Układamy na blaszce wyściełanej pergaminem i dekorujemy startym żółtym serem.

  4. Pieczemy około 15 minut - do uzyskania złotego koloru - w temperaturze około 220 st.

  5. Podajemy z zimnym, dobrym piwkiem. Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

Mole3 16 marca 2010
Właśnie mi się chłodzi piwo miodowe - poczeka do jutra - będę mieć czym przegryzać. Pozdrawiam. :)
Jagoda50 17 marca 2010
Fajny przepis,
Annuar 17 marca 2010
Fajna przekąska, mojemu Mężczyźnie się spodoba.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki