Sajgonki z surimi i ryżem

Sajgonki z surimi i ryżem
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Danie kuchni tajskiej. Pyszne ze wszystkimi innymi dodatkami.

Składniki

  • papier ryżowy (10 szt)
  • 3/4 szkl ryżu jaśminowego
  • kilka grzybków mun
  • 5 paluszków surimi
  • sól
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Ryż i grzyby gotujemy według przepisu zawartego na opakowaniach. Grzyby drobno siekamy i mieszamy z ryżem. Do smaku doprawiamy solą.
    Paluszki surimi przekrawamy na pół.
    Papier ryżowy nawilżamy (osobno) ,na każdy kładziemy ryż z grzybami i ½ surimi. Zawijamy tak jak krokiety i smażymy na rozgrzanej oliwie (głęboki tłuszcz). Osączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionym sosem.

Komentarze do przepisu (3)

anna-martyka-3 21 marca 2015
mniam... :)
Futka 21 marca 2015
Boskie i zjawiskowe! Gdyby można było tak sięgać po Twoje potrawy przez monitor... :)
GREGORHSPEED 21 marca 2015
Ja wtedy pochwyciłbym Twoją pizzę :D
Składniki
  • papier ryżowy (10 szt)
  • 3/4 szkl ryżu jaśminowego
  • kilka grzybków mun
  • 5 paluszków surimi
  • sól
  • olej do smażenia
Składniki