Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, mięsne...czegóż chcieć więcej? No, może więcej sajgonek :P
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1289
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 49
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1289
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 49
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Składniki
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy mięso mielone z cebulą, następnie dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki, startą marchew, sos sojowy i dusimy kilka minut pod przykryciem. W tym czasie gotujemy ryż na sypko, odcedzamy i lekko studzimy. Farsz odparowujemy, dodajemy sos ostrygowy i cukier, smażymy przez chwilę. Studzimy, dodajemy ryż, posiekaną natkę, dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Papier ryżowy moczymy w wodzie (pojedynczo). Na każdy układamy farsz i zawijamy tak jak krokiety. Smażymy na głębokim tłuszczu. Podajemy z ulubionym sosem orientalnym.