Sajgonki po polsku

Sajgonki po polsku
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Pyszne polskie smaki zamknięte w chrupiącym papierze ryżowym.

Składniki

  • opakowanie papieru ryżowego
  • garść kapusty kiszonej
  • liść laurowy
  • 50 g kaszy gryczanej
  • 50 g boczku surowego wędzonego
  • mała cebula
  • sól ,pieprz
  • maggi
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Kapustę gotujemy do miękkości razem z liściem laurowym. Osączamy i drobno siekamy. W tym czasie gotujemy kaszę i smażymy na suchej patelni pokrojony w kostkę boczek z posiekaną cebulą. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i maggi.
    Na papier ryżowy (lekko namoczony wodą) układamy farsz (po łyżce) i zawijamy podobnie jak krokiety. Smażymy na głębokim oleju.
    Podajemy z sosem grzybowym.

Komentarze do przepisu (7)

Futka 11 sierpnia 2014
Wyśmienite sajgonki w polskim klimacie :)
sereberko80 11 sierpnia 2014
pyszne, w polskiej wersji jeszcze nie próbowałam :-)
Konto usunięte 13 sierpnia 2014
Bardzo lubię sajgonki.W Twojej wersji jeszcze nie jadłam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • opakowanie papieru ryżowego
  • garść kapusty kiszonej
  • liść laurowy
  • 50 g kaszy gryczanej
  • 50 g boczku surowego wędzonego
  • mała cebula
  • sól ,pieprz
  • maggi
  • olej do smażenia
Składniki