Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 27
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 750
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 163
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 27
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 750
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 163
Składniki
Posiekaną cebulę , startą na tarce o drobnych oczkach marchewkę, przeciśnięty przez prasę czosnek oraz imbir podsmażyć przez 2 minuty na oleju. Dodać mięso, wymieszać i smażyć aż straci krwisty kolor. Ugotować makaron ryżowy lub sojowy według przepisu podanego na opakowaniu i pokroić go. Ugotować grzyby mun (5 minut) i posiekać. Makaron i grzyby połączyć z pozostałą masą, dodać sos sojowy. Gdy wystygnie wbić jajka i wymieszać. Arkusze papieru ryżowego na sekundę zamaczać w ciepłej wodzie i osuszać na papierowy ręczniku. Na każdy arkusz położyć porcję farszu i zawinąć go tak jak ciasto na krokiety. Smażyć na oleju przez trzy minuty na złoty kolor.