Saint-Jacques w sosie figowym na czerwonym winie na Sezrem Gorgonzola

Saint-Jacques w sosie figowym na czerwonym winie na Sezrem Gorgonzola
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Snajper74
Smaczny starter

Składniki

Przygotowanie

  1. Przegrzebki podduszamy na maśle przez jakieś 3-5 min.
    Sos przygotowujemy w garnku do którego wrzucamy miąższ świeżej figi, wlewamy wino czerwone półsłodkie, mieszamy i doprowadzamy do niewielkiej redukcji płynu. Przegrzebki układamy na talerzu lub muszli pod przegrzebka dajemy plasterek sera gorgonzola, a świeża fige kroimy na ćwiartki u układamy obok.

Komentarze do przepisu (3)

Obserwator 25 stycznia 2018
Rewelacja !
Maudie 25 stycznia 2018
I jak ładnie podane :)
pelen_brzuszek 17 marca 2019
Wow!
Składniki
Składniki