Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo szybkie i bardzo proste danie z ryżu- smakuje jako samodzielna przekàska albo jako dodatek do mięsa lub ryby
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1757
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 43
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1593
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1757
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 43
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1593
Składniki
ryż gotujemy wg przepisu
w czasie jak gotuje się ryż,przygotowujemy sosik
na rozgrzanà patelnię wrzucamy pokrojony czosnek,paprykę I pomidorki koktajlowe,solimy,dodajemy pieprz,chilli i pepperoncini pokruszone dodajemy sos ostrygowy,trochę oliwy I 2 łyżki soku z cytryny wszystko dusimy do konsystencji sosu aż warzywka będà miękkie
przekładamy na talerz ryż,mieszamy z sosem,polewamy sokiem z cytryny,posypujemy pietruszkà,doprawiamy jeszcze I polewamy oliwà
Smacznego ;-)