ryba w zalewie pomidorowej

ryba w zalewie pomidorowej
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: megii
proste szybkie i smaczne danie, im dłużej stoi tym smaczniejsza:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Olej, wodę, sól, przecier, pieprz i ziele wrzucić razem do jednego garnka i zagotować. Następnie dodać ocet i jeszcze raz zagotować.

  2. Rybę pokroić na mniejsze kawałki przyprawić solą i pieprzem lub wegetą, obtoczyć w mące, jajku i bułce. Usmażyć na oleju.

  3. Następnie układamy na przemian warstwę ryby i warstwę cebuli pokrojonej w talarki i znowu ryba i cebula. Zalewamy wszystko zalewą i wkładamy na noc do lodówki w celu przegryzienia:) Smacznego

Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 25 marca 2012
Wygląda przepysznie - zabieram do wypróbowania.Pozdrawiam
Jagoda50 25 marca 2012
Taka rybke robie od dawna i naprawde jest bardzo smaczna,polecam,a ryby słodkowodne w takiej zalewie sa jeszcze... Czytaj całość »
Taka rybke robie od dawna i naprawde jest bardzo smaczna,polecam,a ryby słodkowodne w takiej zalewie sa jeszcze lepsze.
Konto usunięte 25 marca 2012
Wrzucam do wypróbowania , ryby to samo zdrowie , zaś jeszcze w domowej roboty w pomidorach , super . Jak zrobie to... Czytaj całość »
Wrzucam do wypróbowania , ryby to samo zdrowie , zaś jeszcze w domowej roboty w pomidorach , super . Jak zrobie to podzielę się swoimi odczuciami .
Składniki
Składniki