Ryba w galarecie

Ryba w galarecie
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Super przekąska na imprezę.

Składniki

  • Składniki:
  • Filety z białej ryby np. dorsz 2 szt.
  • Groszek konserwowy 1 puszka
  • Marchewka 1 szt.
  • Bulion warzywny 1 litr
  • Żelatyna 4 łyżeczki
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Filety z ryby opłukać i ugotować w bulionie razem z marchewką. Żelatynę namoczyć w 300 ml zimnej wody, następnie podgrzać i doprawić. W bezbarwnych miseczkach ułożyć odsączony groszek, kawałki ryby i marchewkę. Zimny rosół rybny przecedzić, połączyć z ciepłą żelatyną, zalać rybę i odstawić do lodówki do stężenia. SMACZNEGO.

Składniki
  • Składniki:
  • Filety z białej ryby np. dorsz 2 szt.
  • Groszek konserwowy 1 puszka
  • Marchewka 1 szt.
  • Bulion warzywny 1 litr
  • Żelatyna 4 łyżeczki
  • Sól i pieprz do smaku
Składniki