Ryba w cieście francuskim z pieczarkami

Ryba w cieście francuskim z pieczarkami
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
Eleganckie podanie ryby. Doskonałe na postny piątek i na Wigilię

Składniki

Przygotowanie

  1. Filety mintaja odsączyłam na sitku. Po ok. pół godzinie przekroiłam każdy na pół, osoliłam, opieprzyłam i obsmażyłam z obu stron po 2 minuty. Pieczarki obrałam, pokroiłam w plasterki i osolone i opieprzone podsmażyłam na oleju z cebulą. Płat ciasta francuskiego przekroiłam na pół (na dwa 10-centymetrowe pasy). Na każdy pas nakładałam kawałek ryby, pieczarki, zawijałam w kopertkę. W miejscu złączenia odcinałam ciasto i formowałam kolejną kopertkę. Piekłam w 220 stopniach 13 minut. Przepis podpatrzony od użytkowniczki bożenas. Dziękuję.

Komentarze do przepisu (11)

renka 20 grudnia 2010
Ryba w tej wersji bardzo mi się podoba -)
nero78 20 grudnia 2010
Mi też, jeszcze tak nie próbowałam, do ulubionych :)
Kurka_domowa 20 grudnia 2010
Smakowicie wygląda, tak jeszcze ryby nie podawałam - pomysł do wypróbowania :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki