Ryba po żydowsku

Ryba po żydowsku
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: gvlba
POPROSTU PYCHA

Składniki

Przygotowanie

  1. Każdy filet dzielimy na ok 3 części, skrapiamy sokiem z cytryny,przyprawiamy,obtaczamy w mące i smarzymy na oleju z obu stron,odstawiamy do ostygnięcia.Pore kroimy w pół księżyce,marchewke ścieramy na tarce.Pore i marchewke wrzycamy na patelnie z dodatkiem odrobiny oleju i podsmarzamu ok 5 min. Następnie zalewamy ok pół szklanki wody,dodajemy przyprawami i dusimy ok 15 min,Na koniec dodajemy śmietanę i dusimy ok 5 min.odstawiamy do ostygnięcia.Rybe układamy na talerzu a na wierzch kładziemy farsz porowo-marchewkowy.

Komentarze do przepisu (3)

ewisienka22 13 września 2011
No tak, tak, pyyyyszna panga! Antybiotyki, środki grzybobójcze, chemikalia wspomagające rozmnażanie,... Czytaj całość »
No tak, tak, pyyyyszna panga! Antybiotyki, środki grzybobójcze, chemikalia wspomagające rozmnażanie, ułatwiające hodowlę, woda z najbrudniejszej rzeki świata to naprawdę świetny pomysł na obiad. Smacznego!
gvlba 13 września 2011
Jeśli komuś nie pasuje to niech nie je lub zrobi sobie z chalibutem jak go stac.
ewisienka22 19 września 2011
Nie powiesz chyba, że jesz truciznę, bo jest tania?
Składniki
Składniki