Ryba po japońsku w cieście naleśnikowym;

Ryba po japońsku w cieście naleśnikowym;
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Smaczne i nie do znudzenia:))))

Składniki

  • ryba tilapia lub sola,pokroić wedle uznania na kawałki, 1Kg
  • papryka konserwowa, pokroić w paseczki do miski, sloik 900ml
  • ogórek konserwowy,pokroić w paseczki do osobnej miski, słoik 900ML
  • cebula pokroic w pólplasterki do osbnej miski, 3-4 szt
  • przyprawa do ryby kamis lub galeo:), 1 szt
  • olej do smazenia ryby:)

Przygotowanie

  1. zalewa octowa:3szkl wody,5 łyżek octu,pól szkl oleju,3łyzeczki koncentratu pomidorowego,3 łyżeczki keczupu,2 liście laurowe,ziele angielskie4-5 ziarenek,pieprz6-7 ziarenek,cukier 4-5 łyżeczek,łyżeczka soli. wszystkie składniki wkładam do garnka i nastawiam na gaz żeby się zagotowały.zalewa potrzebna jest gorąca:)

  2. przygotować ciasto naleśnikowe,tyle ze musi być ono gęściejsze żeby ni spływało z ryby:)doprawić przyprawą do ryb lub wegetą wedle uznania:) smażyć na oleju rybkę z obu stron.w naczyniu żaroodpornym lub w misce układać kolejno warstwami rybę posypując warzywami przykryć rybą i znów warzywami do wyczerpania:)zalać goracą zalewą i przykryć.ryba jest najlepsza następnego dnia kiedy ciasto wpije część zalewy:))))

Komentarze do przepisu (9)

Jonas 25 stycznia 2011
Witam, proponuję rybę obtoczyć w mące ziemniaczanej,później otrzepać z nadmiaru mąki i dopiero do... Czytaj całość »
Witam, proponuję rybę obtoczyć w mące ziemniaczanej,później otrzepać z nadmiaru mąki i dopiero do ciasta,ciasto dobrze przylega. Do ryb używam pieprz cytrynowy,to na prawdę dobra przyprawa /Kamis/.
Pozdrawiam
paskudna2206 26 stycznia 2011
:)))znam ten pieprz i tez gości w mojej kuchni:)jednak do tej ryby zawsze używam przyprawy do ryb:)
Annuar 26 stycznia 2011
Cieszy mnie ten przepis, gdyż jadłam coś podobnego x lat temu, bardzo mi smakowało i szukałam takiego przepisu :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ryba tilapia lub sola,pokroić wedle uznania na kawałki, 1Kg
  • papryka konserwowa, pokroić w paseczki do miski, sloik 900ml
  • ogórek konserwowy,pokroić w paseczki do osobnej miski, słoik 900ML
  • cebula pokroic w pólplasterki do osbnej miski, 3-4 szt
  • przyprawa do ryby kamis lub galeo:), 1 szt
  • olej do smazenia ryby:)
Składniki