Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obowiązkowa potrawa w wigilijnym menu :)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Ryby rozmrażamy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na większe kawałki, posypujemy solą, pieprzem i odkładamy. Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Przekładamy do garnka i zalewamy wrzącą wodą, solimy, dodajemy ziele angielskie i listek laurowy. Gotujemy 15 - 20 min. W międzyczasie smażymy rybę: obtaczamy ją w mące i smażymy partiami na złoto na rozgrzanym oleju. Cebulę i pora kroimy w półplasterki i smażymy na patelni do miękkości, dodajemy ugotowane warzywa oraz koncentrat, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku. Na półmisek wykładamy ryby a na nie rozkładamy gorące warzywa. Studzimy i przechowujemy w lodówce. Rada: Potrawę najlepiej przygotować z wyprzedzeniem, aby nabrała smaku. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.