ryba na poduszce

Przepis dnia 2008-12-02
ryba na poduszce
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: bozenas
ryba na poduszce z ciasta francuskiego ze szpinakiem i sosem krewetkowym

Składniki

Przygotowanie

  1. ciasto francuskiego kroimy na kwadraty ok 15cm,pieczemy wg wskazań po 2 na porcję,szpinak przygotowuję tak jak podałam w moim przepisie na profilu,rybę smażymy przyprawioną najlepiej przyprawą do ryb,robimy sos krewetkowy:wrzucamy na patelnię odrobine chili,czosnek,imbir,curry na odrobinę oleju,dodajemy krewetki koktajlowe,po 3 sekundach podlewamy 0,50 ml wina albo sokiem z limonki ale wtedy trzeba trochę podlać wodą,solimy pieprzymy albo dodajemy swoje przyprawy,podbijamy odrobiną śmietany,jak mamy wzystko gotowe układamy-poduszeczkę ciasta na to szpinak ok 2 łyżki,na to rybę (kawałki wielkości poduszeczek ciasta)na to drugą poduszeczkę ciasta i całość polewamy sosem tak aby parę krewetek zostało na górze,całośc można posypać koperkiem albo czerwonym pieprzem-wydajemy najlepiej na kwadratowych białych talerzach-smacznego

Komentarze do przepisu (3)

monisiakk 09 grudnia 2008
cóż za ciekawy pomysł;)
kasiah 13 grudnia 2008
ciekawy pomysl na zlozenie ciasta
Bozo76 06 marca 2010
Wyobrażam sobie ten smak,warte spróbowania.
Składniki
Składniki