Ruloniki z szynki nadziewane serkiem wiejskim z chrzanem

Ruloniki z szynki nadziewane serkiem wiejskim z chrzanem
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Szybka, prosta i pyszna przekąska idealna na śniadanie ;-D

Składniki

  • kilka plasterków szynki z indyka
  • 1 opakowanie 200g serka wiejskiego
  • 1 łyżka tartego chrzanu
  • sól i pieprz
  • wykałaczki
  • ogórki konserwowe do dekoracji

Przygotowanie

  1. Serek wykładamy na miseczkę i dodajemy do niego tarty chrzan, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.

  2. Na plasterki szynki nakładamy serek z chrzanem.

  3. Zawijamy końce z dwóch stron tak aby powstał rulon, przebijając je wykałaczka.

  4. Ruloniki układamy na talerzu dekorując kawałkami ogórka. Smacznego !!!

  5. ;-D

Komentarze do przepisu (12)

SlodkoSlodka83 21 sierpnia 2018
Super :-)
fafiatko 21 sierpnia 2018
Pychota!
babcitereskiciasta 21 sierpnia 2018
Pyszna przekąska.:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kilka plasterków szynki z indyka
  • 1 opakowanie 200g serka wiejskiego
  • 1 łyżka tartego chrzanu
  • sól i pieprz
  • wykałaczki
  • ogórki konserwowe do dekoracji
Składniki