Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pracochlonne,ale jaki efekt!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 198
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 400
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 198
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 400
Składniki
W garnku na oliwie szklimy posiekana cebule i czosnek.Wrzucamy dobrze osaczone na reczniku papierowym mieso,pokrojone w duza kostke o boku 4cm i smazymy na zloty kolor.Dodajemy przyprawy,zalewamy pomidorami,czerwonym winem i bulionem.Gotujemy 1,5 godziny na malym ogniu,az powstanie gesty sos.
W tym czasie kroimy balkazany w plastry o grubosci 1 cm i smazymy na patelni grillowej z obu stron.
Gdy mieso jest gotowe wyjmujemy je z sosu i ukladamy po jednym na brzegu baklazana,na nim po kawalku sera i zawijamy, tak aby ser byl z gory.
Dno naczynia do zapiekania zalewamy sosem pomidorowyn,ukladamy nasze ruloniki i zapiekamy okolo 30 min(180).