Ruloniki z farszem pieczarkowym.

Ruloniki z farszem pieczarkowym.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Ruloniki z nadzieniem pieczarkowym zrobione z gotowego ciasta francuskiego i farszu z pieczarek i cebuli. Ruloniki są bardzo smaczne, szybkie i proste w wykonaniu.

Składniki

  • ciasto francuskie 3 opakowania
  • farsz z pieczarek i cebuli
  • czarnuszka do posypania
  • jajko do posmarowania
  • FARSZ::
  • pieczarki 1 kg
  • cebula 3 szt.
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • Natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Umyte, pokrojone w kostkę pieczarki smażymy na patelni z trzema łyżkami oleju. Gdy pieczarki będą miękkie dodajemy pokrojone w kostkę cebule i ponownie dusimy pod przykryciem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i smażymy bez przykrycia do odparowania wody. Gotowy farsz studzimy. Do ostudzonego farszu dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki. Wszystkie składniki mieszamy. Rozcinamy wzdłuż ciasto francuskie, pasy ciasta rozcinamy na 4 równe części. Na każdy kawałek układamy łyżkę farszu i zawijamy w ruloniki. Uformowane ruloniki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia formie. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w temperaturze 200 stopni Celsjusza około 25 minut, do ładnego zarumienienia się ruloników.

    Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 26 października
Pyszności :)
fafiatko 27 października
Bardzo apetyczne!
Składniki
  • ciasto francuskie 3 opakowania
  • farsz z pieczarek i cebuli
  • czarnuszka do posypania
  • jajko do posmarowania
  • FARSZ::
  • pieczarki 1 kg
  • cebula 3 szt.
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • Natka pietruszki
Składniki