Rożki z pieczarkami

Rożki z pieczarkami
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: EWAM45
Smaczna przystawka dobra z czerwonym barszczykiem

Składniki

  • 1/2 kilograma mąki
  • 1 margaryna
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • jedno jajko
  • farsz:
  • 1/2 kilograma pieczarek,
  • 2 cebule
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Mąkę siekamy z margaryną , dodajemy jajko, śmietanę sól i cukier. Zagniatamy ciasto.

    Pieczarki płuczemy ( jak są świeże nie ubieram) siekamy drobniej, smażymy na maśle z pokrojoną w kostkę cebulką. Pieczarki cebulkę mieszamy doprawiamy solą i pieprzem

  2. Z ciasta rozwałkowujemy paski , następnie kwadraty, nakładamy farsz, sklejamy po skosie.
    Układamy na blaszce smaruje jajkiem.

    Pieczmy w temperaturze ok. 200 stopni

Komentarze do przepisu (3)

Ewaaa 26 listopada 2014
pycha ! pozdrawiam imienniczkę :)
Ewaaa 26 listopada 2014
...tylko chyba wkradł się chochlik i część przepisu uciął ;-)
EWAM45 26 listopada 2014
Dzięki dodałam (Ile pieczemy) Pozdrawiam Ewa
Składniki
  • 1/2 kilograma mąki
  • 1 margaryna
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • jedno jajko
  • farsz:
  • 1/2 kilograma pieczarek,
  • 2 cebule
  • olej do smażenia
Składniki