Rosół z kury

Rosół z kury
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: dalijka
Pyszny, aromatyczny i rozgrzwający. Idealny na niedzielny obiad.

Składniki

Przygotowanie

  1. kurę umyć, zalać 4 litrami wody, dać 2 łyżeczki soli, zagotować , pogotować ok 15 min i odszumować

  2. cebulę "opalić" nad gazem aż będzie lekko zwęglona :p

  3. pozostałe jarzyny obrać i opłukać dodać do gotującej się kury

  4. następnie wrzucić ziele ang, liść, nać pietruszki, dodać łyżeczkę cukru i cynamon

  5. to wszytko gotować na wolnym ogniu min. 2 godziny

  6. po ok 2 godzinach doprawić pieprzem ,solą czy vegetą dodać ząbek czosnku i jeszce pogotować ok pół godziny, generalnie rosół ten najlepszy smak zyskuje po długim gotowaniu można nawet 3 godziny gotować, wykładać na talerz, podawać z makaronem posypać pietruszką:)

Komentarze do przepisu (3)

Jagoda50 07 stycznia 2010
Wspaniały ten rosół.
dalijka 07 stycznia 2010
dziękuje:)
dalijka 07 stycznia 2010
ten cynamon to z kurą fajnie współgra do innych typów mięsa nie dodaje:)
Składniki
Składniki