Rollsy z wędzonym łososiem

Rollsy z wędzonym łososiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kobi
Doskonałe rollsy z łososiem wędzonym i czosnkową nutą

Składniki

  • 10 arkuszy papieru ryżowego
  • 100 g wędzonego łososia
  • opakowanie serka śmietankowego
  • łyżeczka chrzanu
  • ogórek sałatkowy obrany i pokrojony w słupki
  • 1 papryczki chili drobno posiekana
  • łyżka octu ryżowego
  • łyżeczka brązowego cukru
  • kilka listków sałaty np. lodowej
  • łyżeczka sezamu uprażona na suchej patelni
  • sól
  • sos czosnkowy Folwark

Przygotowanie

  1. Ogórki, chili i pociętą sałatę wkładamy do miski. Dodajemy ocet ryżowy, cukier i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy. Serek przekładamy do miski i łączymy z chrzanem.

  2. Papier ryżowy namaczamy w ciepłej wodzie. Na każdy arkusz nakładamy kolejno: porcję serka wymieszanego z chrzanem, porcję łososia i warzywa. Delikatnie polewamy sosem czosnkowym Folwark i ściśle zawijamy. Posypujemy sezamem.

Składniki
  • 10 arkuszy papieru ryżowego
  • 100 g wędzonego łososia
  • opakowanie serka śmietankowego
  • łyżeczka chrzanu
  • ogórek sałatkowy obrany i pokrojony w słupki
  • 1 papryczki chili drobno posiekana
  • łyżka octu ryżowego
  • łyżeczka brązowego cukru
  • kilka listków sałaty np. lodowej
  • łyżeczka sezamu uprażona na suchej patelni
  • sól
  • sos czosnkowy Folwark
Składniki