Roladki ze szpinakiem

Roladki ze szpinakiem
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
O matko jakie to pyszne, wykorzystajcie świeży szpinak!!! Ja robię w takiej wersji ale można dodać łososia wędzonego w plastrach.

Składniki

  • 1 opakowanie ciastka francuskiego
  • szpinak świeży
  • ser feta
  • czosnek
  • sól, pieprz
  • żółtko jaja kurzego

Przygotowanie

  1. Sparzyć szpinak i przełożyć na rozgrzaną patelnie, podsmażyć łącznie z czosnkiem ja dodaję dużo, doprawić do smaku i dodać ser feta.

  2. ostudzony farsz wykładamy na gotowe ciasto francuskie i zwijamy w roladę. Brzegi oraz wierzch ciasta smarujemy żółtkiem.

  3. wstawiamy do rozgrzanego piekarnika ok 180 stopni na opakowaniu od ciasta francuskiego jest napisane i pieczemy 30-40 min. Podpowiedz ja do 20 min kroję roladę w plastry i wstawiam na kolejne 20 min. Życzę smacznego

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 26 sierpnia 2013
Roladki są pyszne, oprócz szpinaku robię również z pieczarkami i boczkiem wędzonym.
Składniki
  • 1 opakowanie ciastka francuskiego
  • szpinak świeży
  • ser feta
  • czosnek
  • sól, pieprz
  • żółtko jaja kurzego
Składniki