Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka

Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Kolejna fajna propozycja przekąski typu finger food. Proste i szybkie roladki z tortilli, właściwie, to mogą być ze wszystkim... I chyba już robiłam ze wszystkim, dlatego tym razem była wersja z tuńczykiem.

Składniki

  • 2 placki tortilli (dałam pełnoziarniste)
  • 1 puszka tuńczyka (w oliwie lub sosie własnym)
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • pół małego pęczka szczypiorku
  • 1-2 łyżki jogurtu lub majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Tuńczyk rozdrobnić, przełożyć do miski, dodać starte na tarce jajka, siekany drobno szczypiorek, jogurt lub majonez, doprawić solą i pieprzem.

    Masę rozsmarować na plackach tortilli, zwinąć w roladę, zawinąć w folię spożywczą lub aluminiową i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem pokroić na plastry.

    SMACZNEGO!!!

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 28 września
Pyszotka:)
Składniki
  • 2 placki tortilli (dałam pełnoziarniste)
  • 1 puszka tuńczyka (w oliwie lub sosie własnym)
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • pół małego pęczka szczypiorku
  • 1-2 łyżki jogurtu lub majonezu
  • sól i pieprz do smaku
Składniki