Roladki z tortilli

Roladki z tortilli
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Dzisiaj propozycja na szybką i bardzo efektowną przekąskę. A jeśli lubicie tuńczyka to tym bardziej jest to coś dla Was. Z pewnością zachwycicie nią swoich gości. Przepis znalazłam w internecie, ale jak zawsze trochę go zmodyfikowałam. Zapraszam :)

Składniki

  • Tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • Kukurydza konserwowa ok. 150 g.
  • Papryka czerwona 1/4 szt.
  • Papryka żółta 1/4 szt.
  • Ser żółty ok. 100 g.
  • Ser mozzarella ok. 50 g.
  • Majonez 4 łyżki
  • Musztarda 2 łyżeczki
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Papryka ostra 1/3 łyżeczki
  • Sól
  • Pieprz
  • Placki tortilli pszennej 3 szt.

Przygotowanie

  1. Tuńczyk i kukurydze odsączyć z zalewy.
    Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
    Szczypiorek drobno posiekać.
    Papryki pokroić w drobną kostkę.

    Tak przygotowane składniki przełożyć do miski, dodać majonez, musztardę, doprawić papryką ostrą, solą, pieprzem i bardzo dokładnie wymieszać.

    Przygotowany farsz rozsmarować na plackach tortilli, zawinąć w roladkę i pokroić na kawałeczki (ok. 2-3 cm.)

  2. Można podawać na zimno, a także po pogrzaniu chwilę w kuchence mikrofalowej.

  3. Smacznego !

  4. :)

Komentarze do przepisu (31)

slodkisentyment 26 lutego 2019
Pyszne i szybkie. Rewelacja :)
fafiatko 26 lutego 2019
Pysznosci!!!
babcitereskiciasta 26 lutego 2019
Smakowite.:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • Kukurydza konserwowa ok. 150 g.
  • Papryka czerwona 1/4 szt.
  • Papryka żółta 1/4 szt.
  • Ser żółty ok. 100 g.
  • Ser mozzarella ok. 50 g.
  • Majonez 4 łyżki
  • Musztarda 2 łyżeczki
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Papryka ostra 1/3 łyżeczki
  • Sól
  • Pieprz
  • Placki tortilli pszennej 3 szt.
Składniki