Roladki z szynki

Roladki z szynki
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Szybka przekąska.

Składniki

  • szynka gotowana 6 plasterków
  • śmietana gęsta 1 szklanka
  • chrzan tarty 2 łyżki
  • sól do smaku
  • Żelatyna 1 łyżeczka
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Śmietanę ubić z chrzanem, sokiem z cytryny i solą do smaku. Na koniec dodać rozpuszczoną w odrobinie wrzątku żelatynę i wymieszać. Szynkę zwinąć w ruloniki i nadziewać kremem chrzanowym. Ułożyć na ozdobnym talerzyku, podawać jako przekąskę.

Składniki
  • szynka gotowana 6 plasterków
  • śmietana gęsta 1 szklanka
  • chrzan tarty 2 łyżki
  • sól do smaku
  • Żelatyna 1 łyżeczka
  • Sok z cytryny
Składniki