Roladki z łososiem w jajku

Roladki z łososiem w jajku
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Świetny pomysł na szybką i pyszną kolację. Danie przygotowane zgodnie z zaleceniami diety doktora Dukana.

Składniki

  • 3 duże plastry wędliny z indyka
  • Puszka łososia w sosie własnym, 200g
  • Serek topiony czosnkowo-ziołowy, niskotłuszczowy
  • jajko
  • Natka pietruszki
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Plastry wędliny smarujemy dokładnie serkiem topionym. Łososia rozdrabniamy możliwie jak najbardziej i dzielimy go na 3 porcje. Każdą porcję nakładamy na dolnej części plasterków wędliny. Posypujemy łososia pieprzem i zwijamy roladki.

  2. Rozgrzewamy patelnię teflonową, bez tłuszczu. Układamy na niej roladki, chwilkę podpiekamy, nie obracając roladek. Jajko rozkłócamy, doprawiamy odrobiną wegety i zalewamy nim równomiernie roladki. Wszystko razem smażymy pod przykryciem, aż jajko ładnie się zetnie. Na koniec smażenia posypujemy roladki posiekaną natką pietruszki. Smacznego!

Składniki
  • 3 duże plastry wędliny z indyka
  • Puszka łososia w sosie własnym, 200g
  • Serek topiony czosnkowo-ziołowy, niskotłuszczowy
  • jajko
  • Natka pietruszki
  • pieprz
Składniki