Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mega szybkie roladki na obiad. Można podawać je z dowolnym sosem i są mega łatwe w przygotowaniu.
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 47
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 80
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 47
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 80
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
Kurczaka, paprykę, pieczarki, cebulę kroimy w małe kawałeczki. siekamy pietruszkę, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Mieszamy i wrzucamy na patelnię. Przez 5 minut na średnim ogniu je „podgotowujemy” aby papryka i pieczarki zmiękły, a kurczak podgotował.
W międzyczasie na cieście francuskim rozkładamy mozarellę
Zdejmujemy farsz z ognia, czekamy aż nam przestygnie kolejno nakładamy go na ciasto francuskie na mozarellę. Kolejno zwijamy ciasto w roladkę krótszym bokiem. Kolejno kroimy na plastry o grubości około 3-4 cm i układamy na blachy do pieczenia
W piekarniku zapiekamy przez 30 – 35 minut w 170-180C Po wyjęciu można podawać z dowolnymi sosami w/g uznania.