Roladki z figą i pistacjami

Roladki z figą i pistacjami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: GojaSM
Dla mnie genialna przekąska na przyjęcia, która robi się praktycznie sama :)

Składniki

  • 70 g pistacji lub 60 g orzeszków ziemnych
  • 135 g serka śmietankowego naturalnego
  • 100 g szynki surowej dojrzewającej (łagodnie wędzonej)
  • 1 - 2 figi świeże
  • 1/3 szkl. octu balsamicznego
  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie

  1. Ocet balsamiczny połączyć z miodem i gotować do uzyskania konsystencji sosu. Odstawić.

  2. Pistacje obrać z łusek, drobno posiekać. Dodać je do serka i wymieszać. Na plasterku szynki rozsmarować 1 łyżeczkę serka, na niego położyć kawałek figi i zawinąć. Na półmisku ułożyć kawałki figi z roladkami i odrobiną sosu z octu balsamicznego.

Składniki
  • 70 g pistacji lub 60 g orzeszków ziemnych
  • 135 g serka śmietankowego naturalnego
  • 100 g szynki surowej dojrzewającej (łagodnie wędzonej)
  • 1 - 2 figi świeże
  • 1/3 szkl. octu balsamicznego
  • 1 łyżka miodu
Składniki