Roladki z ciasta francuskiego Ewki na każdą okazję-Prosty przepis!

Roladki z ciasta francuskiego Ewki na każdą okazję-Prosty przepis!
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: mangiare
Dzisiaj zamiast makaronu i mięsa w mojej kuchni włoskiej zrobiłam roladki z serem pleśniowym ,boczkiem wędzonym i cukinią.Podałam do tego czysty barszcz czerwony i obiad gotowy. Takie roladki możesz podać na każdą okazje,czyli imieniny, urodziny,spotkanie rodzinne czy tak po prostu na przekaskę popołudniową dla calej rodziny. Zapraszam na film na Youtube

Składniki

  • ciasto francuskie 2 op
  • serk topiony w plasterkach 1 op
  • serek pleśniowy 100 g
  • boczek wędzony w plasterkach 2 op
  • cukinia 1/2
  • jajko 1
  • mleko 1 łyżka
  • mak niebieski 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Piekarnik nastawić na 200 stopni funkcja góra, dół .Na rozwinięte ciasto położyć najpierw serek w plasterkach tak nierównomiernie, następnie pokruszyć trochę sera pleśniowego na to kładziemy plasterki boczku wędzonego, ja plasterki po prostu przekroiłam na pół na na koniec utarą cukinię. Cukini dajemy trochę, gdyż druga częsć idzie na drugie ciasto francuskie.

  2. Jajko rozbić widelcem z 1 łyżką mleka.Ciasto francuskie zrolowąć w rulonik i skleić boki. Ciasto pokroic w miniejsze kawłki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem.

  3. Pokorojone ciasto posmarować jajkiem i posypać makiem.

  4. Wstawić do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni funkcja góra,dół na środkowej półce przez 25 minut.
    Pamiętaj każdy piekarnik inaczej piecze więc kontroluj roladki. Po 20 minuitach sprawdż czy są upieczone.

  5. I oto gotowe roladki .Bardzo smakuja gorące z czerwonym barszczem ,ale i z bailym barszczem ,też będą smaczne.Takie roladki możemy zaserwować jako przekaskę.Na inne przekaski zapraszam serdecznie na moj kanał na Youtube. Mangiare u Ewki.Zapraszam na film.


    Smacznego!

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 12 stycznia
SUper pomysł pyszotka:)
PaniMkuchniasmakowita 20 stycznia
Swietny Przepis Ewa. Dziekuje i pozdrawiam :)
Składniki
  • ciasto francuskie 2 op
  • serk topiony w plasterkach 1 op
  • serek pleśniowy 100 g
  • boczek wędzony w plasterkach 2 op
  • cukinia 1/2
  • jajko 1
  • mleko 1 łyżka
  • mak niebieski 1 łyżka
Składniki