Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z chipsami to moja kolejna propozycja na imprezową przekąskę. Dzięki posypce z chipsów są świetne w smaku i pięknie się prezentują.Idealnie sprawdzą się na desce przekąsek. Polecam serdecznie.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 84
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 84
Składniki
Przygotowuję 2 placki tortilli. Na każdy nakładam dość obficie serem a następnie układam składniki. Ja przygotowałam 2 różne tortille. Pierwsza to papryka, sałata oraz szynka konserwowa a druga to papryka, sałata oraz ser żółty. Każdą roladkę z tortilli bardzo dokładnie zwijam i owijam folią spożywczą. Chowam do lodówki by nieco zmiękła i się usztywniła. Można też tak zostawić na całą noc. Po schłodzeniu każdą roladkę smaruję dookoła serkiem dość obficie by posypka z chipsów się przykleiła. Chipsy kruszę bardzo dobrą. Można przygotować z dwóch różnych chipsów. Najlepiej by miały dwa inne kolory np. z papryką i zielona cebulka. Każdy pasek tortilli dokładnie obtaczam w chipsach a następnie kroję na mniejsze kawałki. Tortillę można ułożyć na desce czy półmisku. Polecam serdecznie szczególnie na imprezę lub spotkanie ze znajomymi.