Roladki serowe z pieczarkami i słonecznikiem

Roladki serowe z pieczarkami i słonecznikiem
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Kolejna przekąska doskonała na imprezę. Wystarczy kilka plastrów miękkiego sera żółtego, farsz i szybkie roladki gotowe. Roladki zawsze mają wzięcie na imprezach, bo to są fajne przekąski typu finger food :-)

Składniki

  • 4-5 sztuk pieczarek
  • garść ziaren słonecznika
  • 150 g serka twarożku śmietankowego lub inny ulubiony smak
  • sól i pieprz do smaku
  • odrobina oleju do smażenia
  • 6-8 plastrów żółtego sera bez dziurek
  • Dodatkowo:
  • folia spożywcza lub aluminiowa
  • wykałaczki

Przygotowanie

  1. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni na odrobinie oleju, doprawić solą i pieprzem, wystudzić.

    W misce wymieszać pieczarki, słonecznik i twarożek, ew. jeszcze doprawić solą i pieprzem.

    Plastry sera ułożyć na kształt prostokąta na rozwiniętej folii aluminiowej lub spożywczej, w taki sposób, żeby brzegi nachodziły delikatnie na siebie i mocno je podociskać (ser ma tworzyć jedną całość). Następnie nałożyć farsz, rozsmarować i pomagając sobie folią zwinąć w roladę, zawinąć całość w folię i włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.

    Delikatnie kroić na plastry i każdy z nich przebić wykałaczką.

    SMACZNEGO!!!

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 28 września
Pyszotka:)
Składniki
  • 4-5 sztuk pieczarek
  • garść ziaren słonecznika
  • 150 g serka twarożku śmietankowego lub inny ulubiony smak
  • sól i pieprz do smaku
  • odrobina oleju do smażenia
  • 6-8 plastrów żółtego sera bez dziurek
  • Dodatkowo:
  • folia spożywcza lub aluminiowa
  • wykałaczki
Składniki