Roladki Salami

Roladki Salami
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Tą wyjątkową roladę, musisz koniecznie wypróbować. Bardzo mało pracy w przygotowaniu jak również mało składników z dodatkiem serka śmietanowego sama rozpływa się w ustach.

Składniki

  • 20 dag plastrów salami
  • 1 serek śmietankowy
  • 4 duże rzodkiewki
  • 1/3 pęczka szczypiorku

Przygotowanie

  1. 1. Rozkładamy folię aluminiową, na której układamy plastry salami, tworząc prostokąt.

  2. 2. Szczypiorek drobno siekamy a rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczach.
    3. Warzywa łączymy serkiem i dokładnie mieszamy.
    4. Serek z warzywami rozkładamy na całej powierzchni ułożonego prostokąta z salami.

  3. .
    5. Następnie zwijamy roladę, owijamy folią i chłodzimy w lodówce dwie godziny.

  4. 6. Po tym czasie kroimy w plasterki, układamy na półmisku i podajemy.
    7. Gotowe.
    8. Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

ski_ttles 22 września
Bardzo ciekawa przekąska :-)
Chętnie wypróbuję przy najbliższej okazji.
Docherro 22 września
Świetny pomysł,pyszne roladki:)
fafiatko 22 września
Fajne!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 20 dag plastrów salami
  • 1 serek śmietankowy
  • 4 duże rzodkiewki
  • 1/3 pęczka szczypiorku
Składniki