Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomita przystawka przed obiadem lub zimna zakąska na przyjęcie - doskonała do kieliszka dobrze zmrożonej czystej wódki.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 151
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Plastry łososia rozłożyć na desce do krojenia, posmarować około centymetrową warstwą ziołowego twarożku, każdy zwinąć w ciasny rulonik, włożyć do lodówki na około 30 minut. W tym czasie kromki chleba pozbawić skórek, pokroić na trójkąty lub kwadraty pasujące wielkością do średnicy roladek, cieniutko posmarować masłem. Po schłodzeniu roladki wyjąć, pokroić w poprzek bardzo ostrym nożem na plasterki o grubości 1 cm. Każdy plasterek ułożyć na kanapce, na wierzch wycisnąć odrobinę majonezu lub twarożku użytego do przyrządzenia roladek. Każdą kanapkę przyozdobić połową oliwki lub kawałeczkiem papryki konserwowej. Do dekoracji można użyć też kaparów, natki pietruszki, kawałeczka cytryny – dodatków o zdecydowanym smaku. Podawać jako przystawkę przed obiadem lub zakąskę w zimnym bufecie.