Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień to piękna, kolorowa pora roku. Gdy za oknem zawitała w pełni- pora skorzystać ze smaków jakie nam oferuje. W dzisiejszym wydaniu pomysł na szybkie, smaczne roladki dyniowe.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Dynię należy umyć, oczyścić ze skórki, miąższu oraz pestek. Następnie pokroić na mniejsze części- prostokąciki. Gotować 6-8min w posolonej wodzie. Odcedzić i postawić do wystudzenia
Plasterki boczku lekko posypać pieprzem następnie zawijać w nich pokrojone kawałki dyni. Aby roladka nie rozpadała się można w środek wbić wykałaczkę. Powstałe roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Pomiędzy sypiemy kapary.
Przygotowanie sosu: Czosnek drobno pokroić lub przecisnąć przez praskę. Wymieszać z masłem, oliwą, szałwią, niewielką ilością soli i pieprzem. Zalać roladki sosem, piec w piekarniku 6-8min w temepraturze 200 stopni. Po wyciągnięciu polać lekko octem balsamicznym i na koniec posypać parmezanem, roszponką/ rukolą. Smacznego :)