Roladki cukiniowe

Roladki cukiniowe
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Cukinia ma wiele witamin: żelazo, potas i magnez, dużą dawkę wit. witaminy C, K, PP i B1 oraz beta karoten. Polepsza trawienie, odkwasza organizm, wzmacnia układ odpornościowy, redukuje stres i zmniejsza ryzyko zachorowania na raka

Składniki

  • Cukinia
  • Żółty ser
  • Plastry szynki
  • Odrobina keczupu
  • Zioła prowansalskie
  • Parmezan

Przygotowanie

  1. Cukinię pokroić wzdłuż na cienkie plastry, przesmażyć je na patelni grillowej lub na normalnej patelni z odrobiną oleju.

  2. Na każdym plastrze cukini ułożyć pasek sera i szynki, posmarować keczupem lub ulubionym sosem pomidorowym.

  3. Zawinąć w rulonik. Każdy rulon spiąć wykałaczką. Posypać startym parmezanem.

  4. Zapiekać 15 min w temp 180 stopni

  5. Smacznego!

Komentarze do przepisu (1)

ewka16 19 kwietnia 2020
świetny pomysł
Składniki
  • Cukinia
  • Żółty ser
  • Plastry szynki
  • Odrobina keczupu
  • Zioła prowansalskie
  • Parmezan
Składniki