Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 90
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 90
Składniki
Do mięsa wbijamy jajko i doprawiamy przyprawami jak na mielone. Paprykę kroimy w paski. Każdy plaster szynki smarujemy masą mięsną (ok.łyżki) ,przykrywamy plastrem sera i kładziemy pasek papryki. Zwijamy roladki. Boki zaklejamy mięsem mielonym , tak by ser nie wypłynął podczas pieczenia.
Blachę smarujemy olejem i układamy roladki. Pieczemy ok.30-35 min w temperaturze 180*C.