Roladki

Roladki
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Dina
bardzo łatwe

Składniki

  • 10 dużych plastrów szynki
  • 10 plastrów sera żółtego
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • jajko
  • papryka konserwowa

Przygotowanie

  1. Do mięsa wbijamy jajko i doprawiamy przyprawami jak na mielone. Paprykę kroimy w paski. Każdy plaster szynki smarujemy masą mięsną (ok.łyżki) ,przykrywamy plastrem sera i kładziemy pasek papryki. Zwijamy roladki. Boki zaklejamy mięsem mielonym , tak by ser nie wypłynął podczas pieczenia.

  2. Blachę smarujemy olejem i układamy roladki. Pieczemy ok.30-35 min w temperaturze 180*C.

Komentarze do przepisu (1)

maly928 28 stycznia 2012
podoba mi się
Składniki
  • 10 dużych plastrów szynki
  • 10 plastrów sera żółtego
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • jajko
  • papryka konserwowa
Składniki