Roladka z tunczyka

Roladka z tunczyka
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: granita
Szybkie dietetyczne danie (pod warunkiem, ze niskokaloryczny majonez)Idealne jako drugie sniadanie, kolacja lub na przyjecie

Składniki

  • tortilla, 2 krazki
  • tunczyk, puszka
  • jajko na twardo, 2 sztuki
  • majonez light, 2 lyzki
  • ogorek zielony
  • swiezy szpinak lub salata
  • sol
  • pieprz
  • ser zolty, 2 lyzki

Przygotowanie

  1. Jajka i ser zolty utrzec na tarce.Tunczyka odcedzic i dodac do jajek i sera. Nastepnie dodac majonez (jesli ktos lubi pikantne moze dodac ostrego sosu)Posolic i popieprzyc. Wymieszac wszystko razem.Ogorka obrac ze skorki i usunac pestki, pokroic na cienkie plasterki

  2. Na tortilli rozlozyc liscie szpinaku lub salaty, nastepnie dodac ogorka, na koniec nalozyc paste tunczykowa (ilosc zalezy od wielkosci tortilli ) Zrolowac tortille tak jak golabki.Przeciac na pol

Komentarze do przepisu (7)

annawk 28 stycznia 2010
pomysł bardzo mi sie podoba, ślicznie wygląda
landryna8215 28 stycznia 2010
Bardzo apetyczne.
landryna8215 28 stycznia 2010
Bardzo apetyczne
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • tortilla, 2 krazki
  • tunczyk, puszka
  • jajko na twardo, 2 sztuki
  • majonez light, 2 lyzki
  • ogorek zielony
  • swiezy szpinak lub salata
  • sol
  • pieprz
  • ser zolty, 2 lyzki
Składniki