Rolada z żółtego sera

Rolada z żółtego sera
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: listek
Smaczna ,, bomba" zieleniny , nie tylko dla wegetarian...

Składniki

Przygotowanie

  1. Ser żółty włożyć do woreczka, zawiązać szczelnie i gotować na wolnym ogniu ok. 0,5 godz.( lub nieco dłużej, aż zrobi się plastyczny )

  2. Pietruszkę i koper siekamy, dodajemy pokrojone w kostkę jajka

  3. Pieczarki tarujemy na tartce o grubych oczkach i krótko podsmażamy. Dodać do masy koperkowej razem z serkami i masłem. Całość wyrobić. Jeśli masa jest zbyt luźna dodać 2-3 łyżki bułki tartej.

  4. Ser, jeszcze ciepły rozwałkować, na to wyłożyć pastę, zwinąć roladę i w folii spożywczej dobrze schłodzić w lodówce.

  5. Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (6)

taura 14 września 2011
smakowite
Annuar 15 września 2011
Jadłam kiedyś coś podobnego, bardzo mi smakowało. Jakoś nie miałam odwagi sama zrobić, może teraz spróbuję :)
olit009 15 września 2011
hmm cos dla mojego slubnego - uwileba ser w kazdej postaci
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki