Rolada z żółtego sera

Rolada z żółtego sera
> 5-6 os.
> 60 min
trudne
przystępne
avatar Autor: luna76
Dla mnie to coś w rodzaju sałatki jarzynowej zawiniętej w żółty ser.

Składniki

  • 1/2 kg żółtego sera
  • Farsz:
  • 3 jajka
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 3 marchewki
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 300 gram serka topionego
  • 1/2 kostki masła
  • 1 łyżka śmietany
  • 2 łyżeczki musztardy

Przygotowanie

  1. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroje w kostkę. Marchew gotuję do miękkości. Kroję w kostkę razem z ogórkami, papryką i cebulą. Groszek odcedzam i dodaję do pokrojonych jarzyn.
    Masło ucieram dodając po kawałku serki topione, śmietanę i musztardę. Masę mieszam z pokrojonymi warzywami.

  2. Ser żółty wkładam do woreczka foliowego i gotuję, aż nabierze płynnej konsystencji.

  3. Wyjmuję na blat, rozwałkowuję jak ciasto, na cienki placek, wykładam farsz i zwijam w roladę.

  4. Całość wkładam do lodówki najlepiej na całą noc.

Komentarze do przepisu (14)

Konto usunięte 29 marca 2014
Cudownie apetyczna, właśnie miałam zamiar zrobić takie cudo na święta, tylko z innym nadzieniem :)
Ewaaa 29 marca 2014
Beatko, roladka cudo, fajnie, że wstawiasz tutaj przepisy, pozdrawiam serdecznie :)
BEATA1978 29 marca 2014
Bardzo fajny przepis. Wszystko co z serem żółtym bierzemy w ciemno :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1/2 kg żółtego sera
  • Farsz:
  • 3 jajka
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 3 marchewki
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 300 gram serka topionego
  • 1/2 kostki masła
  • 1 łyżka śmietany
  • 2 łyżeczki musztardy
Składniki