Rolada z sera żółtego

Przepis dnia 2011-01-15
Rolada z sera żółtego
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Jest pyszna!!! Naprawdę polecam :-)

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotować jajka na twardo. Cebulę, zieloną pietruszkę, ugotowane białka, paprykę i szynkę pokroić w drobną kostkę.

  2. Serki topione, masło i ugotowane żółtka utrzeć na pulchną masę.

  3. Do utartej masy dodać pokrojone w kostkę składniki oraz groszek i wymieszać.

  4. W międzyczasie ugotować wodę i do wrzącej włożyć żółty ser zawinięty w folię i zawiązany sznurkiem w woreczek foliowy. Gotować aż do zmięknięcia sera (ok 35 minut).

  5. Przy pomocy sznurka wyjąć woreczek z serem, wyciągnąć z worka i folii i natychmiast rozwałkować w prostokąt. Nałożyć masę i szybko zwinąć. Gotową roladę zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki. (Najlepiej jeść na drugi dzień.)

  6. SMACZNEGO!!! :-)

Komentarze do przepisu (13)

Kurka_domowa 12 stycznia 2011
Wygląda rewelacyjnie, z pewnością wykorzystam :)
nero78 12 stycznia 2011
ciekawe, pozdrawiam :)
dominikaorland 12 stycznia 2011
super na impreze jako apetizer:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki