Rolada wieprzowa

Rolada wieprzowa
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: MEGI110278
pieczony brzuszek z niespodzianką...

Składniki

  • brzuszek, ok 1,5 kg (lub więcej)
  • świeży rozmaryn, kilka gałązek
  • sól,pieprz
  • niespodzianka:
  • biała surowa kiełbaska, 1 szt
  • pieczarki, 4 szt duże
  • świerży rozmaryn, kilka listków
  • cebula, 1 szt

Przygotowanie

  1. Brzuszek natrzeć solą i pieprzem,odstawić .Surową kiełbaskę wyjąć z flaka i podsmażyć z cebulką.Pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej i dodać na patelnię.Dwie gałązki rozmarynu oskubać z listków i posypać brzuszek.Przełożyć na mięsko przesmażoną niespodziankę i zwinąć w roladę.Zasznurować i odstawić na noc do lodówki.Następnego dnia włożyć do naczynia żaroodpornego i upiec w/g wagi (tzn 1kg-1 h) w temp 180 stopni.Ostatnie 15-20 minut podpiekać bez przykrycia,to rolada ładnie się zarumieni.

  2. SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (7)

alutka50 26 listopada 2011
Co to ten brzuszek?
Jola73 26 listopada 2011
ciekawie to wygląda tylko ja też nie wiem co to ten brzuszek??
psotka 26 listopada 2011
proste,ta czesc na ktorej jest skura to zewnetrzna a druga to ...?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • brzuszek, ok 1,5 kg (lub więcej)
  • świeży rozmaryn, kilka gałązek
  • sól,pieprz
  • niespodzianka:
  • biała surowa kiełbaska, 1 szt
  • pieczarki, 4 szt duże
  • świerży rozmaryn, kilka listków
  • cebula, 1 szt
Składniki