Rolada szpinakowa z polędwicą łososiową

Rolada szpinakowa z polędwicą łososiową
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: asia67
zrobiłam taką roladę dla gości, którzy nie przepadają za łososiem

Składniki

  • na roladę: szpinak 45 dag (mrożony)
  • jajka 4 szt
  • masło 1 łyżka
  • czosnek ząbek
  • sól, pieprz
  • serek śmietankowy 2 opak
  • polędwica łososiowa ok 20 dag

Przygotowanie

  1. 1. rozgrzać masło, dodać szpinak, dusić do odparowania płynu, posolić, wystudzic,
    2. do zimnego szpinaku dodać żółtka jaj, wymieszać, białka ubić na sztywną pianę, wymieszać delikatnie z masą szpinakową,
    3. blachę wyłozyć papierem, wylac masę, wyrównać, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 20 min, gorącą roladę zwinąć razem z papierem, odstawić do wystudzenia,
    4. serek wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, doprawić pieprzem,
    5. roladę delikatnie rozwinąć, posmarować serkiem, nałozyć polędwicę, zwinąć, zawinąć w papier lub folię, odstawić na noc do lodówki do stężenia,



    smacznego

Składniki
  • na roladę: szpinak 45 dag (mrożony)
  • jajka 4 szt
  • masło 1 łyżka
  • czosnek ząbek
  • sól, pieprz
  • serek śmietankowy 2 opak
  • polędwica łososiowa ok 20 dag
Składniki