rolada serowa

rolada serowa
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
specjalnie dla mojego męża, jego ulubiona rolada ;)

Składniki

  • 1/2 kg żółtego sera w kawałku (u mnie gouda)
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • vegeta, maggi
  • łyżka masła klarowanego

Przygotowanie

  1. ser włożyć do 3 woreczków foliowych każdy szczelnie zawiązać i gotować w garnku z wodą ok 30-40 minut.

  2. cebulę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić w rondelku na łyżce masła. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę, dodać do cebuli i dusić, następnie odparować. Pod koniec duszenia doprawić do smaku.

  3. ugotowany, miękki ser wyciągnąć z wody osuszyć woreczki i rozciąć. Ser wyłożyć na stolnicę rozwałkować na równy prostokąt, na ser wyłożyć pieczarki i równomiernie rozłożyć. Ser zwijać jak roladę. Delikatnie zawinąć roladę serową w folię spożywczą i delikatnie możemy wyrównać ewentualne nierówności, gdy rolada przestygnie wstawić ją do lodówki. Smacznego

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 28 marca 2013
Już dawno przymierzałam się do takiej rolady , czekam na fotkę :))
Składniki
  • 1/2 kg żółtego sera w kawałku (u mnie gouda)
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • vegeta, maggi
  • łyżka masła klarowanego
Składniki