Rolada boczkowa

Rolada boczkowa
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Joasia100
Smaczna, swojska wędlina na kanapkę.

Składniki

  • płat boczku surowego
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • majeranek

Przygotowanie

  1. Z boczku wykrawamy kostki (jeżeli są), solimy, oprószamy pieprzem, majerankiem roztartym wcześniej w dłoniach i przeciśniętym czosnkiem z obydwu stron. Zostawiamy na pół godziny. Zwijamy roladę, obwiązujemy sznurkiem. Pieczemy 1,5 godz. w temp.180 st. przykryty folią aluminiową lub w rękawie do pieczenia. Ostatnie 10 minut odkrywamy i dopiekamy z góry. Pyszny na ciepło i na zimno do kanapek.

  2. SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (1)

ciacho50 09 lutego 2017
Pyszna rolada :)
Składniki
  • płat boczku surowego
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • majeranek
Składniki