Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętać o sznurku do zawiązania. Podawać z pieczywem.
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 106
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 304
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 106
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 304
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Składniki
Boczek natrzeć solą i zostawić w lodówce na 12 godzin. Po tym czasie wyjąć z lodówki, opłukać, osuszyć, zbić tłuczkiem. Farsz: Wołowinę i sparzoną kaszę zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu na złoty kolor. Wszystkie składniki farszu wymieszać. Nadzienie równo rozłożyć na płacie boczku - następnie zrolować i osznurować boczek z nadzieniem. Włożyć do osolonego wrzątku i gotować na małym ogniu 1,5 - 2 godzin. Po ostudzeniu ugotowanej rolady zdjąć sznurek, pokroić ją w plastry. Podawać z pieczywem.