Rogaliki - pyszne inspiracje

Rogaliki - pyszne inspiracje
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: kesy28
Tani i prosty sposób na małe "co nie co"

Składniki

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Urywać po kawałku i rozwałkowywać na placek (jak ciasto klei się do wałka posypywać mąką). Pociąć placek na 4 części i jeszcze raz tak by powstało 8 trójkątów. Na boku nakładać marmoladę i zwinąć w rulon, formować rogaliki. Znowu urywamy kawałek, rozwałkujemy placek, rozcinamy na trójkąty, nakładamy marmoladę i tak aż ciasto nam się skończy.

  2. Rozbełtać jajko smarować po wierzchu rogaliki i posypać cukrem. Rogaliki położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 190 stopniach aż sią zarumienią.

  3. Takie ciasto można nadziewać nie tylko marmoladą, można zrobić inny farsz z pieczarek, mięsa, jak kto woli. SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (7)

Mateusz15 18 stycznia 2010
Czy zamiast margaryny mogę dodać w całości masło?
Gutka 18 stycznia 2010
No nie wiem dziwny jakis ten ten przepis...
irma 19 stycznia 2010
3 kostki tłuszczu? Nie zaryzykuję!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki