Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 309
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3038
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 309
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3038
Składniki
W kociołku wielkości zależnej od ilości posiadanego mięsa rozpuszczamy smalec. Pokrojone w grubą kostkę kawałki jednorodnego mięsa dusimy na minimalnym ogniu, aż do całkowitego rozszczepienia włókien. W międzyczasie doprawiamy, mieszamy, sprawdzając gęstość, i w miarę potrzeby dolewamy wodę. Po ok. czterech godzinach rozlewamy do słoików,natychmiast zakręcając, co pozwoli na dłuższe przechowywanie.Jeśli mięso miało kości, to usuwamy je przed słoikowaniem. Lubiący tłuste pasztety mogą dodać więcej smalcu (do 3 kostek).Smacznego.