Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W upalne południe trzeba coś zjeść, ale nie bardzo mamy ochotę na coś konkretnego, a na pewno nie wchodzi w grę duży posiłek. Przygotowałem więc talerz przekąsek, podawany w każdej restauracji i konobie jak wybrzeże długie. Tu zwany rapski taler.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 399
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 442
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 399
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 442
Składniki
Takie pomidory jak ten, na zdjęciu obok, pół kilo sztuka, słodkie jak miód, mięsiste – można je jeść bez opamiętania.
Do takiego lunchu obowiązkowo chleb – jest ich tu bardzo duży wybór, ale największym powodzeniem cieszy się białe pieczywo – bjeli kruh, bagietki kukurydziane – bageta s kukuruzom, ciabata; mnie bardzo smakuje slanac – paluch drożdżowy polany gęstą solanką jak lukrem (na zdjęciu). I oczywiście oliwa do maczania chleba – bez tego nie ma tu posiłku.
I jeszcze jedno „oczywiście” – wino!