Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota. Piękne kwiaty, i pyszne w racuszkach ;).
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 20
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 48
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1789
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 20
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 48
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1789
Składniki
1 jajko- żółtko odzielamy od białka, białko roztrzepujemy na sztywną pianę, żółtko ucieramy z cukrem przez 2 minuty.Kwiaty akacji wypłukaj w wodzie.
Dodajemy łyżkę roztrzepanego białka do żółtka z cukrem i lekko mieszamy. Dodajemy mąkę, i znów pianę (tym razem całą ) .
Mieszamy przez kilka minut, jezeli trzeba, dodajemy trochę wody. Potem proszek do pieczenia, znów mieszamy.
Gdy rozmieszamy dodajemy akację, wcześniej wypłukaną. Lekko mieszamy. Smażymy jeden placek około minutkę w głębokim oleju.
Gdy są upieczone wyjmujemy, dodajemy na nie posiekane truskawki.
I ostatnia najważniejsza rzecz- Smacznego. :)